Meny

INTET FLATTERENDE INNTRYKK OG DÅRLIG REKLAME

for den store festen som tenkes holdt i slutten av januar 2015.

Lørdag, 27. desember 2014

Av Synnøve M Karoliussen

Etter å ha lest hva Edna, Aase, Kenneth og Tulla har å si om sin far i Dagbladets Magasin 20. desember 2014 tenker jeg: Stakkars folk!  Forstår de ikke at de fleste lesere reagerer med motvilje når de «blekker» ut mer eller mindre underlige utsagn om faren sin.  Vanlige, normale mennesker synes ikke at historiene er like morsomme som de selv synes når de fremstiller ham som en falsk og uærlig person, men det får stå for deres egen regning.

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg i mine nesten 20 år sammen med Aage ALDRI noen gang hørte Aage banne!  Tvert imot var det for Aage et stygt språk som han ikke ville ta i sin munn.  Riktignok hadde han en Skien/Bakken dialekt, avslepen sådan og noe upolert til tider, men bannet gjorde han ALDRI! 

Godt motmæle

Kommentar til artikkelen: "Frie venner, pinsebevegelsen og Maran Ata - forsoning"

Av Ottar Røyrbotten

Søndag 17. august 2014

Det er verkeleg godt å lesa det som er skrive på nettsidene om årsaka til Aage Samuelsen sitt brot med pinsebevegelsen, og seinare Maran Ata. Eg gjekk sjølv på møta til Aage i fem til seks år. Han snakka om då han forlot pinsebevegelsen mange gonger. Eg har og lese det meste av blada, bøkene og heftene som han har gjeve ut. Aldri har det vore verken sagt, eller skrive noko om at alkohol var årsaka til at han forlot verken pinsebevegelsen, eller Maran Ata.

Korleis pinsebevegelsen kunne skriva om "tilbakefall frå alkoholen" er ei gåte for meg. Det kan neppe forklarast med ei anna overskrift enn det redaksjonen sjølv har valgt på eit av avsnitta: «Religiøst sladder».

Frie venner, pinsebevegelsen og Maran Ata - forsoning

KOMMENTAR TIL ARTIKKEL I KORSETS SEIER 18. JULI 2014:

Lørdag 9. august 2014

Korsets Seier-journalist Karl Andreas Jahr var på Maran Atas landsstevne i Seljord i juli mnd. i år og lagde en reportasje derfra som ble trykket i Korsets Seier fredag 18. juli 2014:  «Vi vil også være venner».

korsetsseier-20140718 000 00 00 Page 28RELIGIØST SLADDER

Det vises i artikkelen til at Frie venner og pinsebevegelsen samtaler om tilnærming, og at Maran Ata gjerne vil være med.  I artikkelen refereres det til Aage Samuelsen – naturligvis – siden han var stifter og leder av det opprinnelige Maran Ata.  Og leder var han også frem til bruddet i 1966. Da forlot Aage de gamle «ringrevene» - som han kalte dem – i det som var igjen av Maran Ata, og stiftet Vekkeropet Maran Ata sammen med venner. Denne markante historiske hendelsen er utelatt i artikkelen.  Aage blir derfor – for folk som ikke kjenner historien – å regne som leder i Maran Ata frem til sin siste dag.  

Men, sannheten er at de såkalte «brødrene» (ringrevene) på høyst uærlig vis, - slik Aage selv beskriver (les her), - kuppet hele virksomheten fra ham i 1966, og det tar seg jo ikke så vakkert ut på Maran Atas rulleblad.  

Journalisten i Korsets Seier snakket med flere deltakere på stevnet, og mange kom med uttalelser om Aage Samuelsen, ifølge ham selv.  Etter dette konkluderte journalisten: «Aage Samuelsen, Maran Atas grunnlegger ble kastet ut av Pinsebevegelsen fordi han i perioder slet med tilbakefall til alkoholen».  Og vi sier som Predikeren (kap.1, 9): « … Det er intet nytt under solen». Her har sladdertungen og løgnånden vært ute igjen, og journalistikkens «Vær varsom-plakat» trådt over med digre møkkete fariseersko.  Plakatens pkt. 3.2 som sier: «Vær kritisk i valg av kilder, og kontroller at opplysninger som gis er korrekte» er glatt oversett.

Løst fra alkohol og tobakk

Redaksjonen i Faktuell ARENA har mottatt en e-post fra Gunnar Strand (82 år), en mann som i sin tid gikk på møtene til broder Aage. Han ønsker å sette inn et lite vitnesbyrd om hva han har opplevd der:

”Jeg stod i kø 2 timer for og komme inn på møte. Køen var lang så jeg ble litt urolig. Kanskje jeg ikke kom inn, men jeg stod der til dørene gikk opp. Jeg var da litt ruset for jeg var bundet av det pluss masse røkning. Jeg glemmer det aldri. Nu er jeg 82 år, men i det møtet ble jeg løst fra alkohol og tobakk. Jeg gikk ut av det møte som en ny skapning og det holder i dag. Jeg var også i begravelsen til Åge og det var Kåre Kristiansen som forrettet og han hadde vært min søndagskolelærer på Nesodden. Sitter igjen med bare gode minner om Åge. Åge sa også en gang til meg: Bare vent til jeg er død så vil alle synge sangene mine OG DET ER SANT: Jeg var glad i Åge og jeg glemmer han aldri.”

Gunnar Strand

Guds løfte til Israel

vekkeropet-nr.2-87---siste-side

Tirsdag 27. november 2012

VEKKEROPET NR. 2 - 1987.  DET SISTE NR. SOM ER UTKOMMET.

Dette er sistesiden på det aller siste Vekkeropet som kom ut i desember 1987, som Aage gjorde ferdig ca. en uke før han døde.  Denne utgaven av Vekkeropet utmerker seg spesielt  i og med at det i det vesentlige er et rent opplysningsskrift  om landet Israel og Guds folk.  Faksimilen beskriver også dagens situasjon for Israel i all sin gru.  På samme tid som bladet  gikk i trykken  (desember 1987) fremprovoserte og utførte Israels fremste fiender, med erketerroristen Yassir Arafat i spissen, den første grusomme intifadaen.  

Aage brukte alltid å si:  "Glem ikke å be for Israel", og vi minner både oss selv og andre om det.  Det står om Israels eksistens.  Det er et paradoks at  de fleste ikke forstår at dersom Israel blir utslettet, vil resten av verden stå for tur. For disse krefter er også meget hatefulle mot Vesten. Dette burde i hvert fall de som kaller seg kristne forstå.  Les også Josva kap.15. om Israels grenser, gitt av Gud selv. Om folk tror det eller ei; Det er sant!

Les også Aage Samuelsens artikkel:  "Hvilken fremtid har verden?" 

Vekkeropet nr. 2/1987 kan bestilles hos oss ved å sende oss en epost, eller ringe.  Se kontaktinformasjon her:

Underkategorier

Vitnesbyrd
Antall artikler:
15
Redaksjonelt
Antall artikler:
53

Faktuell ARENA

Dette nettsted har som formål å bringe opplysninger ut til folk som aviser og blader i vårt land ikke er interessert i. Historien handler bl.a. om virksomheten Vekkeropet Maran Ata, som predikant Aage Samuelsen var stifter, frontfigur og leder for. Vi, redaktørene av disse sidene, var del og frontarbeidere i denne virksomheten gjennom mange år.
Les mer
 

 

Faktuell ARENA på Youtube

Faktuell ARENA har egen kanal på You Tube. Følg med på lenken nedenfor og se våre visninger.

http://www.youtube.com/faktuellarena

 

 

 
 
 

Ansvarlige redaktører:

 
synnove

Synnøve M. Karoliussen

may-britt

May-Britt Hansen

Senter mot antisemittisme