aage-solvDet er mange som spør etter tekstene til Aage Samuelsens sanger.  Gjennom årene som frelst og predikant har Aage laget omkring 300-400 sanger, og vi legger stadig flere av tekstene hans ut på sidene våre. 

Den kjente organisten Egil Hovland, som i 1983 satte noter til minst 20 av Aages sanger, sa bl.a. under det berømte vekkelsesmøtet i Strømsø Kirke, 6. februar 1983 om sangene hans:  " ... Jeg har tatt for meg hans melodier, en etter en, - siden jeg har litt forstand på hva som er galt og riktig.  På Aages melodier finnes ingen feil.  Ingen teoretiske feil overhode. (...)  Den fineste?  Ja, jeg har vært veldig opptatt av "ET UNDER PÅ GOLGATA HENDTE", har spilt den minst hundre ganger.  Og når Aage og koret hans synger ... "JEG LEVER HVER DAG I HANS NÅDE" .... Ja, da må jeg si:  DETTE ER EVANGELIET!"  Hør fra møtet i Strømsø kirke i radioprogram nr. 35 og 36 på sidene for radio- og møteopptak.

 

notehefteHeftet med Aages sanger som Egil Hovland satte noter til i 1983.  Her er også sangen "ET UNDER PÅ GOLGATA HENDTE."  Hovland skriver bl.a. i forordet: 

"Gjennom sin sang og forkynnelse har Broder Aage nådd frem til en stor del av det norske folk med evangeliet, med et budskap som er enkelt og forståelig, og som har blitt til velsignelse og glede for mange.  Når Aage Samuelsens sanger nå foreligger på trykk er det en begivenhet som mange vil hilse med glede.  Det er jo dette vi har ventet på:  Aages herlige sanger med tekst og noter, slik at de som ønsker det kan få gleden av å synge og spille dem selv.  Jeg gir heftene med Aages sanger min varmeste anbefaling og håper at de må få stor utbredelse og bli til velsignelse."

Fredrikstad 1983, Egil Hovland