faktuell ARENA nr 2 2009

Faktuell ARENA nr. 2 - 2009

FORORD

Vi hører stadig folk si om Aage Samuelsen og Hotel Dalen: ”Han klarte det ikke, men han gav jo hotellet uvurderlige PR”.  Svært få konkretiserer hva han ikke klarte, og hvorfor

Vi sier: JO! Han klarte det!  For hotellet står vitterlig der, - istandsatt til å ta imot gjester, og er et flott samlingssted ved forskjellige arrangementer. Det er takket være Aage!

Grunnen til at han kom i et økonomisk uføre, som nok ikke så mange er kjent med, var først og fremst den infame ondsinnede motstand han møtte fra Tokke kommune fra første stund. De kjente ikke sin besøkelsestid. De vred og vrengte og brukte alle mulige unnskyldninger for å stikke kjepper i hjulene og trenere der hvor de kunne, og gav lommerusk der hvor de virkelig burde ha trått til økonomisk. 

Aage gjorde ingen feil i den saken, og han var heller ikke så godtroende som han ble fremstilt. Men kommunen gjorde feil, - i massevis.  Den første og største feilen de gjorde var at de avviste ham, og viste forakt og arroganse for hans planer. 

Det er et paradoks at de stjal, ikke bare hotellet, men også våre tegninger og fortsatte den videre restaureringen i samme spor. Pluss at de enda – nesten 22 år etter hans bortgang, – flyter på den oppmerksomhet han fikk rettet mot hotellet, samt den enorme PR han gav, verdt mangfoldige millioner. For på folkemunne blir det fortsatt kalt ”Aages hotell”.  

Når vi betrakter saken i dag, så er det ikke fritt for at vi koser oss en smule, - pluss litt til, - (det tror vi Aage også gjør, fra der hvor han skuer ned på oss alle) over å vite at de i årene etter kuppet sommeren 1987 har måttet punge ut med millioner på millioner.  De har vel bare stort sett hatt utlegg på det, i tillegg til alle de andre problemene de skaffet seg.

Vi synes egentlig det har vært en passelig straff, når de ranet hotellet fra mannen som reddet det. 

Les mer i Faktuell ARENA nr. 2 - 2009