faktuellarena0508

 Faktuell ARENA nr. 5 - 2008

 Forord

Nedenfor kan du lese et brev som Aage skrev til vennene i februar 1983. Det var før han visste at Hotel Dalen var til salgs. Her skriver han bl.a. at mange ikke vil forstå den vei Gud har staket ut.   I Vekkeropets februar nr. 1983 står det på forsiden: HVA VELGER NORGE? Atomkrig eller ATOMVEKKELSE! Vi ser vi hvilket valg Norge har tatt. Landet oversvømmes av mennesker med religion og lære som er stikk motsatt av hva vårt land har nedfelt i grunnloven – nemlig kristendommen. Våre lover og regler skal være tuftet på den. Det sier seg selv at det blir bråk og vanskeligheter.  Personer som bekjenner seg til Islam har man ofte kunnet se og høre – både i radio, tv og media for øvrig – rose de verste lidelser, død, ja endog søke den.  De verdsetter ikke livet, og vil slett ikke ha fred.  Døden kom inn i verden ved syndefallet når djevelen klarte å lure Eva og Adam.

Ettersom tiden går, kampene hardner til og vår frihet til å utøve ekte kristendom i praksis blir mindre og mindre, har vi sett mange av de som burde være støttespillere forsvinne.  Det er enten for tøft for dem, eller de bare rett og slett ikke vil, fordi det ikke passer med deres tanker om hva kristendom er. 

Da Aage levde var det om å gjøre å stå nærmest ham på scenen eller plattformen, og rope høyest halleluja! I dag opplever vi å se at de samme personer glatt overgir ham til ransmenn og mobb, han som de kalte en Guds mann og en profet! Sannelig har de vist sitt rette ståsted

 Vi lar Aage selv fortsette:

Kjære venn og medhjelper

Som jeg skrev allerede i fjor ville 1983 by på store overraskelser fra Gud i det året vi har gått inn i.  Og det har begynt overveldende.  Dere som leser dette vet at det ikke har vært tomt skryt, det er sant hvert ord jeg har sagt og skrevet. Gud vil ha oss lenger inn i landet. 

Når Jesus sa til sine disipler: ”FØLG MIG”, så gjorde de to ting:

  1. DE STOD OPP
  2. OG DE FULGTE HAM

Lite ante de hva som skulle møte dem, men de stolte blindt på det han sa.  Jeg tror den tiden vi går i møte vil by på store overraskelser, både av medgang og motgang, og mange vil ikke forstå at; - ”DETTE ER VEIEN VANDRE PÅ DEN.”

Når nogen har stanset opp, har Gud alltid andre som kan fylle deres plass, og her er det ikke tid til nogen diskusjon, det er bare å gå i Jesu navn.  At det er en veldig innhøstning som forestår, hersker det ingen tvil om.  Om du føler deg liten og uanselig, er det nettopp slike som deg Gud vil bruke. Det som har gledet oss i denne kampen, er i første rekke ikke de som skriker så veldig opp om hvor herlig det er, men som gjør forsvinnende lite for å hjelpe til. 

Gjennom års vekkelsesarbeid peker slike folk seg selv ut som lite verdifulle i den åndelige kampen vi er oppe i.  Det er dessverre et faktum.  Men det er samlingen i Ånden som gir grunnlag for en åndelig vekkelse, og som griper tusener på tusener over hele vårt land. Det synes som om landet koker av vekkelse.  Det fyller oss med glede over den innsatsvilje og giverglede som bringer vekkelsen et sterkere og sterkere fotfeste i landet. Det er ikke engang tid til å tenke på ferie, den får vi når vi kommer hjem.

I forbindelse med bygget i Rauland har vi allerede i skrivende stund forberedt tegningene hos en arkitekt i Skien.  Det er ikke noe mindre enn et mirakel.  Mange har spurt meg allerede hvordan jeg i all verden skal klare det.  Jeg kan bare svare: ”INTET ER UMULIG FOR DEN SOM TROR.” Det skal bli et sted hvor vi kan samles i Jesu navn og prise ham som gir mer enn seier.  Og jeg er ikke i tvil om at han som har begynt verket, vil også fullføre det.

Ved stille bønn i hjertet til den levende Gud vil han hjelpe oss, og ved alle vennenes trofaste hjelp, både åndelig og timelig, vil vekkelsen øke i omfang så tusener over hele landet får oppleve Guds vidunderlige kraft. 

Alt det vi får inn av gaver blir brukt til å fremme Guds sak, og vi takker giverne som hver måned ved gaver har bevist sin innsatsvilje til å hjelpe oss i denne viktige saken.

Innbydelser strømmer til oss fra hele landet, - det er hunger etter DENNE vekkelse. 

Jeg kommer hele tiden til å holde fast på den forkynnelsen jeg alltid har hatt, som er i full overensstemmelse med Guds ord.  Det blir en vekkelse utenom det vanlige, hvor Kristus blir midtpunktet, ikke menigheter, ikke pastorer eller predikanter vil få nogen som helst opphøyet plass i denne vekkelsen, - kun den oppstandne Frelser, Jesus Kristus.  Vi takker deg for all den støtte du har vært for oss.  Be for oss fremdeles. Vi trenger all din hjelp.  Vi takker på forhånd. 

Broderhilsen

Aage Samuelsen    

Alt hva Aage skrev og forkynte gjennom over 40 år som forkynner av det glade budskap er fylt opp av en klippefast tillit til sin Gud og Frelser Jesus Kristus. Den klarte hans motstandere ALDRI å stjele fra ham.  

 Les mer i Faktuell ARENA nr. 5 - 2008