faktuellarena0106Faktuell ARENA nr. 1 – 2006

Forord

En nødvendig historieutgivelse kommer nå endelig på trykk i form av en sammenhengende artikkelserie i vårt nye månedsmagasin ”faktuell ARENA”.  Vi ser oppriktig frem til å få fortalt alle de tusener på tusener som støttet virksomheten både åndelig og timelig, men også alle andre interesserte, om hva som egentlig skjedde under Broder Aages og vår virksomhets utrolige kamp for Hotel Dalen, og frem til han døde 29. november 1987.  Broder Aage beskrev kampen som ”Renkespillet omkring Hotel Dalen”, hvilket er en særdeles dekkende betegnelse på hva som egentlig foregikk både foran og bak kulissene.

Det er dessuten helt nødvendig å fortelle leserne om alt det redselsfulle og ødeleggende som skjedde etter at Aage gikk bort, hvor vi som menighet og Aage ble fremstilt som de verste løgnere, kjeltringer og det som verre er i aviser og media for øvrig.  Resultatet av denne hetsen var at vår troverdighet ble fullstendig smadret, og dessverre er det slik at offentliggjorte løgner ofte huskes som fakta.  De som satte det hele i gang var noen av hans kjødelige barn.

Ellers vil vi avsløre utallige faktafeil og direkte løgner som Tor E. Dahl og Jon Gangdal har skrevet i boken som liksom skal forestille Aage, og i den såkalte "historieboken" om Dalen Hotell forfattet av medlem i Tokke kommunes historielag: Sigrunn Lie Brattekås.  Det samme når det gjelder Karl Sundbys hånlige, motbydelige teaterstykke ”Predikanten”,som han har suget fra sitt eget bryst.

Andretidsaktuelle saker vi kommer til å ta for oss er: Hvordan pressen, NRK og media for øvrig har håndtert materiale de har fått.  Hvordan høytstående personer i dette landet offentlig har proklamert de verste løgnhistorier om broder Aage.  Om Pinsebevegelsen, Maran Ata og andre religiøse samfunns opptreden overfor broder Aage, og mye mer.

For oss som har vært midt i denne stormen vil det bli en utrolig befrielse å få alt dette på trykk, for sikkert er det at både vi som enkeltmennesker og evangeliseringsarbeidet har lidd fryktelig under de grusomme angrepene vi har vært utsatt for.  Det finnes også tusener av ødelagte og forkomne sjeler i farvannet, og det eneste de har fått se og lese er den ene nedbrytende løgnaktige artikkelen etter den andre. 

Den siste kvelden broder Aage levde gav han en beskjed til oss to som var til stede, og som vi ble bedt om å bringe videre til vennene: ”Nå må dere søstre og brødre stå sammen og be til Gud av hjertet, og ta opp kampen imot den forfølgelsen som jeg har vært utsatt for i over 40 år, og som nå kommer over vårt land i enda sterkere grad.”

Han visste selv at han skulle reise hjem til Herren innen kort tid, men ingen av oss tenkte der og da på hvorfor han sa dere og ikke vi.  Påminnelsen og advarselen brakte vi videre både muntlig og skriftlig til vennene gjennom bladet Vekkeropet

DRAMATISK HISTORIE

Det har vært mange forsøk på å fravriste oss papirer, dokumenter og annet som omhandler vårt liv og virke i virksomheten, og det har til tider vært en svært vanskelig oppgave å ta vare på alt, men vi har klart det!  Grunnen til at fienden har vært så redd for disse dokumentene er at de avslører deres egne onde hensikter, - og de er bevis for at det vi forteller er sant.

Vi har gjennom mange år forsøkt å få utgitt historien i bokform, men ikke étt av alle de forlag vi har spurt har vært villig til å ta sjansen på det.  Vi har nemlig ikke gitt oss på at historien må fortelles akkurat slik den er, heller ikke at navnene til de som står bak de groteske angrepene må offentliggjøres.

Når dette er sagt vil vi også presisere at det er handlingene til hver enkelt vi kommer til å omtale – og motivene for de samme – slik at vi går på sak og ikke person. Vi er forberedt på at det vi skriver kan komme til å skape reaksjoner.

Noen av forlagene vi har snakket med har vært med et stykke på veien, men har til slutt satt som ultimatum at vi måtte ta med ”motpartens versjon av saken” hvilket er aldeles uaktuelt!  Vi har så visst ikke til hensikt å skrive bok for våre motstandere, og nettopp her er vi ved sakens kjerne: Motpartens løgnaktige versjon er nemlig for lengst offentliggjort!

Historien handler i stor grad om overgrep fra myndighetspersoner, andre maktmennesker og privatpersoner.  Om de mest utrolige og ville angrep fra hatefulle løgnlystne personer.  Aldri har vi fått imøtegå alt dette!  Alltid har vi blitt bedt om å "tie stille", og fått høre at: ”Det er da så lenge siden…!" "Er det noe å snakke om nå da?” ”Historien er ikke lenger aktuell!"  Kan dere ikke bare glemme hele greia da?” ”Nå må dere gå videre med livet deres."  ”Dere fortjener da virkelig å få ro og leve i fred.” Osv. osv. Men, det er helt feil å tro at vi har stoppet opp.  I stedet har vi, til tross for nesten uoverkommelige vanskeligheter, gjort vårt ytterste for å ivareta vår daglige vandring, - åndelig som timelig, samtidig som vi har hatt den viktige oppgaven det er å ivareta historien og la den bli kjent for ettertiden.

Ja, så stor verdi har vår åndelige arv - både her i tiden og i den kommende - at Satan har gjort hva han har kunnet for å hindre oss hele veien.  Selve ondskapens åndehær har stått imot oss og det forteller hvor viktig dette materialet er.  Når dette nå blir offentliggjort vil det komme til å løse og lyse opp tilværelsen for mange, og det i seg selv har vært - og er - en stadig påminnelse om at historien verken kan gjemmes eller glemmes.

Les hele magasinet - nr. 1-2006