faktuellARENA06-0707Faktuell ARENA nr. 6/7 - 2007

FORORD 

HOTEL DALENS NETTSIDER

På Hotel Dalens nettsider står det bl.a. under rubrikken ”Historie”: ”… Predikanten Åge Samuelsen hadde tru på framtida for Dalen. (De kunne i det minste tatt seg bryet med å skrive navnet hans riktig – Aage – red.) Han kjøpte hotellet, han lykkast ikkje med å få i stand bygningane, men gav hotellet uvurderleg merksemd og PR. Gjennom sin innsats skaffa han - etter sin død - interesse for å investere i bevaring av hotellet.  Sist på 1980-talet blei avgjerda om eit siste forsøk på restaurering teken.  

I 1992 åpna hotellet att, totalrenovert og med store visjonar …”.

Så falsk og bedragersk går det tydeligvis an å bli. Når de skriver at Aage ”etter sin død” skaffet interesse for å investere i ”bevaring av hotellet”, så forstår selvsagt alle at dette er en ubetinget bløff. Det er en kjensgjerning at de lenge FØR Aage døde, hadde planene klare for hvordan de mest mulig effektivt skulle tilrane seg hotellet, - men de måtte først ha Aage ut av prosjektet på ett eller annet vis. Og ikke bare det – det var også politikk i å skulle hale mest mulig ut av vår innsats og økonomi før vi var så utarmet at vi ble ”en lett match”, slik vi opplever det.  Hvordan dette skjedde vil vi snart avsløre.

Etter ”åpningen” av hotellet i 1992 har det vært mange forskjellige drivere av hotellet.  De holder ut en liten stund, men så forsvinner de i tur og orden. De siste eierne Anny Botn og Olav Underdal (som fikk overdratt hotellet til seg for 1- en - krone av Tokke kommune – red.anm.) har i slutten av mai mnd. i år solgt hotellet videre til en Bærumsmann. Det er vanskelig å tro at noen noensinne vil kunne komme til å få dette til å gå slik Aage hadde planlangt, - ei heller få det til slik som han ville gjort dersom han hadde fått jobbe i fred og ro. Og grunnen til det er opplagt – de sitter på stjålet gods.

 

 Les mer i Faktuell ARENA nr. 6/7 - 2007