hva-ser-du2

Artikkelserien «HVA SER DU I GUDS ORD» var en fast spalte i bladet «VEKKEROPET – TIDSSKRIFT FOR MARAN-ATA VEKKELSEN».  Her tar Aage Samuelsen oss med inn i bibelske spørsmål som mange synes er vanskelige, og de aller fleste vil ganske sikkert kjenne seg igjen i de ulike problemstillinger han omtaler.  Artiklene er som Paulus’ brev til menighetene, de veileder oss til dypere innsikt i Guds frelsesverk. 

Siste artikkel:  HVOR ER DU? Publisert 14. juli 2024

 

Les også forordet av Aage Samuelsen nedenfor.

FORORD AV AAGE SAMUELSEN

 Vekkeropet, februar 1980

Når de gamle trosheltene holdt ut i kamper og lidelser så var det fordi de så noe mer enn andre.

David sier: «JEG HADDE ALLTID HERREN FOR MINE ØINE».  Og Paulus taler om «HJERTETS OPPLYSTE ØINE». Ef. 1, 18.  Og i Hebr.br. 11 så profetene «frem til noe som var bedre enn det som var her nede».

Det er mye fantastisk i Guds ord som er skjult for de fleste.  Du må ha åpenbaringens teleskop for å skue inn i Guds hemmeligheter, så får du se rikdommer og skatter gjemt på lønnlige steder.  Man må ikke lese det som en historie, men som et testamente, overgitt deg til odel og eie.  «Når I da kommer sammen, så har enhver av eder noe».

Det som skjer ute i verden i dag har de gamle profeter sett gjennom åpenbaringens teleskop.  Daniel hadde sine jevnlige bønnestunder, og han hadde alltid et åpent vindu vendt mot Jerusalem, likesom Noa hadde et åpent vindu i arken.

Dersom Satan skulle komme til deg og si: «Du forstår ingenting av dette», så har han rett i det.  For det er ikke gitt noe menneske med sin forstand å forstå skriftene.  Det er bare Ånden som ransaker alle ting!  Også dybdene i Gud.  For den som har mottatt åpenbaringen kan hverken mennesker eller djevler hindre deg fra å se hva ingen andre ser.  Jeremias ble kastet ned i en brønn, og lokket satt på, men Herrens ord kom til Jeremias mens han satt i brønnen. 

Uansett hva de gjør med et menneske, vil det overleve krisene fordi det har åndens teleskop i sitt hjerte, og ser at han som er med oss er større enn de som er mot oss.  Les derfor Guds ord med takk i ditt hjerte, for dette testamentet – med de ufattelige rikdommer – er ditt testamente.   AMEN!