Lørdag, 29. april 2023

REDAKSJONELT FRA AAGE SAMUELSEN

Klippet fra Vekkeropet nr. 3 – mars 1982

ET PERSONLIG OPPGJØR MED GUD 

Aage 60 tallet profilbildeEt tilfeldig, vinglete og planløst kristenliv synes dessverre å prege mange.  De har ikke noe siktemål eller plan, eller en bestemt mening med det å være frelst.  Derfor blir deres innstilling til virksomheten et skiftende opp og ned-liv.  Og det er dessverre et faktum at slike personer ofte blir en vanskelighet i et målbevisst arbeid for vekkelsen.

Jeg tror at grunnen til dette er at de har misforstått fullstendig hva meningen er med vekkelse.  Derfor skulle jeg ønske at det måtte gå opp for slike mennesker at begynnelsen og fortsettelsen med vekkelse er et personlig oppgjør med Gud, så disse tilfeldighetskristne – med sin ubestemte innstilling til arbeide for Gud – måtte bli totalt forandret.

Når vi tenker på den veldige anledning Gud har gitt oss, og hvor få våre dager er, burde hver enkelt si til seg selv: Jeg vil tjene Gud av hele mitt hjerte de få dagene jeg har igjen, med alle mulige midler, koste hva det koste vil.

En privat samtale med Gud kan forandre hele ditt liv, så ditt liv kan bli et vekkelsessenter for Herren.  Jeg er ikke i tvil om at vi går inn i en ennu større innhøsting for Gud enn det vi hittil har opplevd.

Når vi ser det religiøse virvaret, med alle slags prekesjuke elementer som lager sin egen lille flokk, og som har veldige planer for fremtiden som det aldri blir noe av, så forstår de ikke at de er gjenstand for Satans intrigespill som forespeiler dem «alt det veldige Gud skal bruke dem til» - som det så aldri blir noe av.  Gud driver ikke på den måten.

Det er ikke snakk om hva du kan gjøre for Gud, uten at Gud har fått gjort noe for deg.  Derfor sier Paulus: «Det liv jeg nu lever, det lever jeg i troen på Jesus Kristus, Guds sønn.» Og uansett hva Paulus gjennomgikk, av både godt og vondt, var det aldri noen vakling hit og dit.  Det var ingen falske forestillinger i hans hjerte om veldige vekkelser, men han levde i fortrolig samfunn med Ham som er selv opphavet til vekkelse: Jesus Kristus.

Derfor kunne han si ved avslutningen av sitt liv: «Jeg har fullendt løpet og bevart troen.  Derfor ligger rettferdighetens krans rede for mig.»

La dette også bli avslutningen av vårt liv.  La dette være siktemålet for deg selv.  AMEN!