Torsdag, 5. oktober 2022 

SOVJETUNIONEN HAR PLANER OM Å UTSLETTE ISRAEL

Klippet fra KARMEL – publisert i VEKKEROPET, Januar 1980

Henry Kissinger

Sovjetunionen har virkelig planer om å utslette Israel.  Denne fryktelige trussel uttalte den sovjetiske ambassadør i USA, Anatoly Dobrynin, til den daværende amerikanske statssekretær Henry Kissinger.  Kissinger avslører selv dette i sine nylig utgitte memoarer.

Den 8. mai 1971, kl. 20.30, skriver Kissinger i sin bok: «Traff president Nixon sammen med Kongressens ledere for å underrette dem om blokaden mot Vietnam».  Samtidig, og med samme hensikt, traff han Dobrynin.

Bare en gang, sier Kissinger, tapte Dobrynin fatningen.  Da den amerikanske utenriksministeren spurte ham hva Kreml ville gjøre hvis de 15 000 soldatene som var stasjonert i Egypt kom i fare for å bli fanget av Israel, raste Dobrynin, og viste åpenbart senere mer enn hva han egentlig ville si.  Anatoly Dobrynin

I følge Kissinger sa Dobrynin:

«For det første plasserer vi ikke tropper som ikke kan forsvare seg selv.  For det andre, vil vi, hvis israelerne truer oss, utslette dem i løpet av to dager.  Jeg kan forsikre Dem om at våre planer for en slik mulighet allerede er utarbeidet.»