• DET ETABLERTE RELIGIØSE FELLESMARKEDET

    Av redaksjonen

    Redaksjonen i Faktuell ARENA mottar jevnlig eposter og telefoner med spørsmål om dette og hint, og det er enkelte temaer som går igjen, som f.eks. «hvor finnes den rette forkynnelsen» i alt virvar av menigheter og forsamlinger. Og de spør ofte: «Hvor går dere?» Selv opplever de ikke å finne det de leter etter i den norske «misjonsmarken»; et levende, sannferdig og ekte budskap i Åndens enhet.

    Predikanter og menighetsledere er mer opptatt av å fortelle folk om alt det fantastiske arbeidet de gjør (i egen kraft) rundt om i verden, om arrangementer og fellesmøter, og hvor flinke de er til å omgås hverandre i sammensuriet av trosretninger. Det er som det står i Høisangen, hvor bruden leter etter sin elskede, og spurte vekterne: «Hvor er min sjels elskede, han som er hvit og rød, utmerket fremfor titusen?» (Høis. 5. kap.)

    Les hele artikkelen her: DET ETABLERTE RELIGIØSE FELLESMARKEDET

    Les også siste artikler: Herrens hånd har rørt ved mig - Side 26 og Hva Bibelen lærer - Side 37, begge publisert 7. mars 2024.

  • REDAKSJONEN I FAKTUELL ARENA

    Aage Synnve og May BrittVEKKEROPET MARAN ATA OG FAKTUELL ARENA

    Slik verden er i dag, er det ikke fritt for at mange er redde og søker å finne en trygg havn. Vi er i så måte av den oppfatning at nettsidene til Faktuell ARENA tjener som en kilde, og en åndelig veileder, i en hverdag som for mange oppleves både tung, vond og vanskelig. Det er derfor en stor glede for oss å formidle dette budskapet som i sin høyeste form viser til ekte bibelsk tro, håp, frelse og legedom.

    Vi her i redaksjonen var frontarbeidere, tidsvitner, og levde midt i sentrum av begivenhetene, i Vekkeropet Maran Ata og Vekkeropet Dalen AS, gjennom flere tiår, og har tatt vare på alt som angikk oss i virksomheten til minste detalj.  Hva vi bringer av åndelig karakter, så som møtene, sanger, radio- og videoopptak, artikler, taler og historien om hva innbitte motstandere gjorde mot den Guds mann Aage Samuelsen og hans nærmeste medarbeidere, får vi ofte svært hyggelige og gode tilbakemeldinger på. Det inspirerer oss til å fortsette det viktige arbeidet, og til å yte ennå mer. 

  • I BIBELENS LYS

    Bibelen

    ARTIKKELSERIE I VEKKEROPET

    Ofte kom det inn spørsmål til broder Aage fra mennesker som ønsket svar på forskjellige ting de undret seg over i Guds Ord.

    Vi laget derfor en artikkelserie i Vekkeropet som vi kalte «I Bibelens lys», der folk fikk svar på sine ulike spørsmål.

    Det var også mange som spurte Aage direkte om emner de var opptatt av, og ønsket svar på.

    Artikler som naturlig hører til under denne overskriften vil også bli lagt ut her: Siste: Herrens hånd har rørt ved mig - Side 26 (faktuellarena.no), publisert 7. mars 2024

  • HVA SER DU I GUDS ORD?

    FAST SPALTE I VEKKEROPET

    Artikkelseriehva-ser-du2n «HVA SER DU I GUDS ORD» var en fast spalte i bladet «VEKKEROPET – TIDSSKRIFT FOR MARAN-ATA VEKKELSEN».

    Her tar Aage Samuelsen oss med inn i bibelske spørsmål som mange synes er vanskelige, og de aller fleste vil ganske sikkert kjenne seg igjen i de ulike problemstillinger han tar for seg. Artiklene er som Paulus’ brev til menighetene, de veileder oss til dypere innsikt i Guds frelsesverk.

    Les også forordet av Aage Samuelsen. Les artiklene her:

    Siste artikkel: Hva Bibelen lærer - Side 37 (faktuellarena.no), publisert 7. mars 2024

  • ISRAELS HOVEDSTAD - JERUSALEM

    Aage AltaOM AAGE SAMUELSENS FORHOLD TIL ISRAEL OG DET JØDISKE FOLK 

    Aage Samuelsen var en sann og ekte Israelvenn.  Han hadde alltid en bønn i sitt hjerte om at Gud måtte hegne om og bevare Israel og  sitt spesielle folk – jødene.  Ikke fordi jødene er å prektige eller ufeilbarlige, for de er ikke annerledes enn andre folk på det  menneskelige plan, men fordi Aage trodde Gud, og respekterte det han hadde sagt i sitt Ord, og bestemt for landet Israel og det jødiske  folk.  Les blant mange andre artikler: Guds løfte til Israel, her.

    Fra talerstolen minnet han ofte folk om å be for landet Israel og jødene.  De som var med i virksomheten, eller deltok på møtene, husker  nok det enn i dag.  Vi tør påstå at Norge aldri noen gang har hatt en større Israel- og jødevenn enn Aage Samuelsen!

    I juli 1980 ble den for verden omstridte «Jerusalem Law» stadfestet i Knesset i Israel, hvor det bl.a. heter at Jerusalem – udelt og forent  – er hovedstaden i Israel, og sete for statens president, Regjeringen og Høyesterett.  Les mer her: Basic Law- Jerusalem- Capital of Israel (archive.org)

  • MARAN ATA - I BEGYNNELSEN

    Aage-fesitivitetenMARAN ATAS BEGYNNELSE OG FORTSETTELSE

    Gud talte til meg at jeg skulle gi det navnet Maran Ata, og at det skulle være et stadig vekkerop: JESUS KOMMER SNART!

    Jeg visste jo allerede tidlig i Maran Atas første tid at det var enkelte som hadde tatt mål av seg til å være ledere, og som ganske snart holdt rådsmøter bak min rygg og laget sine egne statutter for å bli en organisert Maran Ata-menighet, midt i den vekkelsen Gud aldri hadde talt til dem om. Og det har vist seg å stemme med de faktiske forhold i dag. 

    Statuttene og lovene de laget stemmer fullstendig overens, og faller fint inn i andre kirkesamfunns smak.   Les hele artikkelen her

  • UTGIVELSER AV MAGASINET FAKTUELL ARENA

    faktuellARENA0907MAGASINET FAKTUELL ARENA LAGT UT PÅ NETT

    Den sannferdige, dokumenterte historien om renkespillet omkring Hotel Dalen, og tiden etter Aages bortgang (perioden 1977 til 2005), som vi har nedskrevet og utgitt i magasinet Faktuell ARENA i årene 2006-2010, kan nå leses i kronologisk orden her på våre nettsider. 

    Det ble med tiden helt nødvendig for oss å få fortalt alle de tusener på tusener som var med og støttet bevegelsen både åndelig og timelig, men også andre interesserte, hva som EGENTLIG skjedde under broder Aages og vår virksomhets utrolige kamp for Hotel Dalen, og frem til han døde 29. november 1987, men også om alt det redselsfulle og ødeleggende som skjedde etter at Aage gikk bort. 

    Broder Aage kalte kampen for Hotel Dalen: «Renkespillet omkring Hotel Dalen», hvilket er en særs dekkende beskrivelse. Les magasinene her.

  • LYD OG VIDEOOPPTAK

    LYD- OG VIDEOOPPTAK FRA MØTENE I VEKKEROPET MARAN ATA
    Det er en stor glede for oss å presentere for våre besøkende en anseelig samling lyd- og videoopptak fra de berømte møtene i Turnhallen i Oslo, men også fra mange andre steder i landet. 

    Vi tør påstå at dette er møter det ikke finnes maken til.  I fra slutten av 1970-tallet og langt inn i 1980-tallet ble Aage m/venner også invitert til å delta på messopptredener over det ganske land. 

    Det ble mye reising på oss gjennom hele somrene. 

    Du finner også bilder fra disse turene i billedalbumene.
    Finn alle lydopptakene her.

  • HATET MOT BRODER AAGE MED VENNER

    Avisutklipp-maranata-bladet-7-8-1965

    I løpet av de siste årene har journalister i aviser, og media generelt, hatt en smule endret tilnærming til predikanten Aage Samuelsen fra slik de opptrådte i 1950-årene og helt opp mot 2000 tallet. 

    Nye generasjoner har vokst opp som har erstattet de gamle ringrevene som var fulle av hat og raseri mot Aage Samuelsen og Maran Ata (senere Vekkeropet) bevegelsen. Antikristelige kommunistreportere genererte, med sin hatefulle penn, en kristendomsforfølgelse som aldri noen gang har hatt sin like i Norgeshistorien.  «Journalistisk sinnsyke, dirigert av antikristens ånd» var en av beskrivelsene Aage gav dem.  De forvandlet broder Aage til et monster, og fyrte opp hatets ild mot ham over hele landet.  Arbeiderpartiets signatur, Arthur M., skrev etter København:  «ENDELIG HAR VI FÅTT KLEM PÅ HAM!» ...

    Les resten av artikkelen HER. 

UNDERTEGNEDE ER ANSVARLIGE REDAKTØRER FOR FAKTUELL ARENA:

Synnøve M. Karoliussen 
Født i Bodø, vokst opp i Nord-Norge, men flyttet til Drammen i 1966. Hun er frelst, døpt og åndsdøpt.Synnøve ble kjent med Aage Samuelsen gjennom møtene og har deltatt aktivt i virksomheten siden 1964. Hun var samboer med Aage i mange år og frem til hans bortgang i 1987.  De har en voksen datter og et barnebarn sammen.