Onsdag, 1. september 2021

Av redaksjonen i Faktuell ARENA

AAGE SAMUELSEN FORTELLER OM HVORDAN SANGEN «I EN MÅNESKINNSNATT MED DEG DU LILLE KJÆRE» KOM TIL: 

Tulla Samuelsen fantaserer igjen, på sin falske Aage Samuelsen-side på Facebook, som hun har for vane.  Se klippet fra siden hennes nedenfor.  MneskinnsnattLes også selv hvem Aage skrev sangen til i intervjuet han hadde med KK i 1982, i uttalelsen vi gjengir nedenfor.  Sangen ble skrevet til en ganske ung dame han aldri fikk. 

Aage og Elisabeth var «nødt» til å gifte seg (i 1938) – som han selv har fortalt - seks år etter at han skrev denne sangen. 

Aage var 17 år, og ulykkelig forelsket i en ung jente fra Skien.

Han forteller selv hvordan sangen kom til, og om jenta han aldri fikk, i en KK-reportasje i 1982:

KLIPPET FRA BLADET KK NR. 34/82

Aage om mneskinnsnatt «Jeg var sytten (altså i 1932, red.anm.), og vilt forelsket i ei yndig lita dokke fra Skien.  Det var en ulykkelig forelskelse, for jeg torde ikke snakke til jenta.  Jeg var så sjenert at jeg ikke engang våget å hilse når jeg møtte henne på gaten.

Jeg spilte i et danseorkester og sang romantiske sanger i fritida.  Denne håpløse forelskelsen resulterte i en nydelig tango som blir sunget den dag i dag, femti år etter: 

 

«I en måneskinnsnatt med deg, du lille kjære

Just når blomst og trær står kledd i sommerskrud

Kun hos deg og ingen annen vil jeg være

I mitt hjerte har du alltid vært min brud …»  Osv.

 

Har du hørt noe så poetisk?

Jeg stod på scenen og sang denne sangen, mens jeg stirret på mitt hjertes utkårede, som alltid svinget seg med andre enn meg.  Jeg håpet hun skulle forstå at sangen var til henne, men hun forsto ikke noe, og sendte meg aldri så mye som et blikk.

 

 

Faktuell ARENA

Dette nettsted har som formål å bringe opplysninger ut til folk som aviser og blader i vårt land ikke er interessert i. Historien handler bl.a. om virksomheten Vekkeropet Maran Ata, som predikant Aage Samuelsen var stifter, frontfigur og leder for. Vi, redaktørene av disse sidene, var del og frontarbeidere i denne virksomheten gjennom mange år.
Les mer
 

 

Faktuell ARENA på Youtube

Faktuell ARENA har egen kanal på You Tube. Følg med på lenken nedenfor og se våre visninger.

http://www.youtube.com/faktuellarena

 

 

 
 
 

Ansvarlige redaktører:

 
synnove

Synnøve M. Karoliussen

may-britt

May-Britt Hansen

Senter mot antisemittisme