Søndag, 22. februar 2015

Aage Samuelsens «100-årsdag» og TA

Redaksjonen i Faktuell ARENA.

Det er et ordtak som sier: «SI MEG HVEM DU OMGÅS, SÅ SKAL JEG SI DEG HVEM DU ER», og det kunne ikke passe bedre enn i dette tilfellet.  

 

I forbindelse med Aage Samuelsens «100-årsdag» den 23. januar i år rykket sjefredaktøren i Telemarksavisa, Ove Mellingen, ut med en kronikk som leseren – i følge overskriften – ble ledet til å tro skulle være en minneskrift over Aage, - men som endte opp som et skryteskrift til «barna». 

 

Overraskelsesmomentet i kronikken kom ved betroelsen fra sjefredaktøren om hans nyvunne vennskap med «barna» til Aage som han roser i høye toner: «Flotte folk, som selvfølgelig sikkert ikke alltid har hatt det lett som Aages barn», «fulle av sterke meninger og sjarm som de er». Derved endte det opp med å ære barna, - ikke «100-åringen» Aage Samuelsen. 

 

Hvorfor hadde ikke «barna» det lett?  Han går ikke nærmere inn på det, men lar det henge i luften at det var Aage som gjorde det vanskelig for barna sine.  Vi er så pass gamle at vi både har opplevd og husker den tiden da media opererte som verst med sitt «anti-Aage-hysteri» i 1950, -60 og 70-årene, og vi husker også 80-tallet hvor de gikk fullstendig berserk etter Aages bortgang.  Da ble dette galskapens hysteri rettet mot oss personlig.  

De store pådriverne da, - om de trengte noen pådrivere, - var Aages barn som inntok den samme rolle som de religiøse hadde vist i tidligere år overfor Aage.  De spydde ut sitt hat og svertet og tilgriset oss med sitt eget oppkast, sin egen avføring og møkk i avisene!  

Ingen av oss som jevnlig og systematisk, siden flere år før Aage døde og frem til dags dato, har blitt/blir terrorisert av disse «sjarmerende og flotte folkene» vil påstå at de så sjarmerende og flotte som Mellingen mener.

 

Vi vet årsaken til de vanskelighetene «barna», - og alle oss andre som ikke er Aages barn, - opplevde.  Det var hjernevasken TA og Oslo Dagblad systematisk bedrev, sammen med religiøse frontfigurer som ved sine oppviglerier skapte et hat- og en lynsjestemning som bredte seg ut over hele landet mot en mann som ikke hadde gjort noe galt.

Og alle vi som var hans trosfeller fikk virkelig også gjennomgå, både psykisk og fysisk!

 

Medias påvirkningskraft

 

Sjefredaktør Mellingen sier han har en ambivalens i forhold til Aage Samuelsen. Men hvorfor har Mellingen det, - han kjente jo aldri Aage? Spørsmålet reiser seg naturlig. Svaret er selvfølgelig at nettopp på grunn av medias ondsinnede skriverier ble også han, lik hundretusener av andre, påvirket og mer eller mindre hjernevasket med at «Aage var en fæl mann».  

 

Når Mellingen i dag har blitt kjent med «barna» til Aage Samuelsen, er det stor sannsynlighet for at den ambivalens han snakker om er styrket, for når barna begynner å fabulere med sine merkelige historier – som oftest er en blanding av oppspinn og forvrengte sannheter – blir det mye rart. 

Folk vil jo helst tro at barn ikke lyver om sin far og mor, men svært lite og ingenting av det de kommer med er sant.  Det er snarere beskrivelser av deres egen levemåte og handlinger. 

 

I 30-40 år har vi vært utsatt for «barnas» trusler og terrorvirksomhet, så vi kjenner metodene deres ut og inn. De, og journalister i bestemte aviser, spiller på samme lag i kampen om å trekke Aage ned på et lavmål.  Det er ikke vanskelig å forstå at de har riktig så god nytte av hverandre som «venner». 

 

Mon tro hva Pressens Faglige Utvalg ville sagt om en sjefredaktørs hengivne reklame for sine nye venner i sin avis?  Jfr. V. Rudjordsaken (Costumes).

 

Les Aages artikkel «Den skjulte kristendomsforfølgelsen i Norge».

 

Telemarksavisas arroganse

 

TA har aldri i tidligere år bedt Aage om unnskyldning for den forfølgelse og de overgrep de begikk mot ham.  Oss bekjent har heller ikke Mellingen i sin tid som sjefredaktør, på vegne av Telemarksavisa, kommet med en uforbeholden unnskyldning for hva den avisen forårsaket av lidelser for ham, for tusenvis av trosfeller og for hans familie. Det burde han ha gjort før han gikk ut og «forstod» «barna» så inderlig vel. 

 

Av det vi har kjennskap til og erfaring med av aviser som TA og Oslo Dagblad, med sin negative holdning til Aage Samuelsen, og med vårt kjennskap til «barna», - forstår vi at det er et søkt vennskap mellom TA-redaktøren og dem som ganske sikkert har underliggende baktanker - i begge retninger; - «barna» på sin side holder seg inne med TA for at TA ikke skal skrive noe stygt om dem, mens TA på sin side er ute og fisker og serverer fortsatt gjerne skitne påstander om Aage når det byr seg en anledning. Med andre ord: De utnytter hverandre etter beste evne.

 

Fremsnakking av Aage?

 

Noen religiøse synes vi tegner et for bra bilde av Aage, men det gjør vi ikke.  Det er rene, skjære fakta vi bringer frem i dagen.  Etter 60 år med 99 % negativ omtale er det så absolutt på sin plass med noe som forhåpentligvis kan balansere og rette opp i det minste litt i det fryktelig skjeve bildet som media har tegnet av Aage, både som predikant og som privatperson. Men det vi erfarer er at personer som egentlig burde ha dårlig samvittighet for den simple, hjerterå behandlingen som ble Aage til del, IKKE vil at det skal komme noe positivt frem om ham.  

 

Løgnene fra 40-50 år tilbake skal få stå, og ingen må prøve å fjerne alt det stygge de har kastet over ham, så folk får se hvordan Aage virkelig var: Et helt vanlig menneske, med tanker og følelser som alle andre, men med et usedvanlig nært forhold til Gud. Og mange gode egenskaper som media aldri har dratt frem og gitt ham kreditt for. 

Han var en sjelden og glitrende diamant midt i den religiøse grå steinrøysa. 

 

På det åndelige plan holdt Aage seg til de bibelske sannheter, - uten å underslå en tøddel av skriften.  Det var, og er fortsatt til hjelp for veldig mange. Heller ikke brøt han noen av de norske lover som kunne forsvare medias råskap og psykiske mishandling av Aage og Maran Ata.  Journalistene oppførte seg som blodtørstige ulver, og jaget i flokk. 

 

Gamle Kjell Bondevik (politiker og onkel til Kjell Magne Bondevik) uttalte en gang: «… Aage Samuelsen, Norges mest slåtte mann …».

 

Les Aages artikkel: «Dagbladets hets mot Aage Samuelsen», skrevet så tidlig som i 1963.

 

Den skjulte agendaen

 

Vi forstår vår motstander djevelens tanker bak ondskapen.  Enten media og andre fiendtlig innstilte forstår det selv eller ikke så går det hele ut på å svekke broder Aages troverdighet, og holde narr av ham som forkynner av et rent evangelium, slik at folk skal lukke seg til. 

 

Det ubalanserte og skjeve inntrykk som er skapt omkring Aage og Maran Ata-vekkelsen, - senere Vekkeropet, - gjennom media, og de siste 20-30 år også av hans barn, har gitt bevegelsens omdømme så stor slagside at vi lurer på om det noen gang går an å rette det opp.

 

Jahn Otto Johansens smedeskrift om Aage Samuelsen

 

Den 3. februar i år, mottok May-Britt en tekstmelding fra en av sjefredaktør Mellingens nyvunne venner: Werina Samuelsen (56): «Hahaha dere må kjøpe Ta i dag JJJJJJ».   

 

Det viste seg å være Jahn Otto Johansen som var ute med en artikkel under overskriften «Et Hallelujah for Åge». 

 

På telefon med May-Britt sa han at det ikke var han som hadde laget overskriften, men at det var «en hyllest til Aage». «Var ikke den fin da?» spurte han henne.  Han hadde nettopp fått skryt fra en av Aages døtre for denne artikkelen, fortalte han.

 

Jahn O. Johansen hadde ikke et nært vennskap med Aage, og var heller ikke av dem som gikk på «Aage-møter», men mener seg likevel å kunne insinuere hva som helst om ham.  Han føler seg trygg, for Aage er jo ikke her lengre og kan ta til motmæle. 

 

For oss som kjente Aage, er den artikkelen et makkverk av egne og andres seksfantasier som han direkte og indirekte belaster Aage med.  At andre mennesker var uærlige skal da sannelig ikke tillegges Aage!  Og at en søndagsskolelærers kones seksfantasier skal få definere Aages seksualitet, som han så frekt sier, - og derved stigmatiserer Aage og møtene, - er så langt under pari som det går an. Det er nærmest uhørt ærekrenkende mot Aage, - og  mot alle som deltok i møtene, -  kvinner som menn.

 

Han blamerer ut Aages navn, men beskytter og skjuler navnene til den/de kvinnene han viser til, - om da den/de kvinnene virkelig fantes og ikke bare eksisterer i hans eget hode. 

 

Les Synnøves svar til Jahn Otto Johansen, som stod å lese i TA 14. februar d.å. Her.

 

Les også Ottar Røyrbotten sitt svar på samme artikkel, som TA trykket den 16. februar d.å. Her.

 

I Bibelen står det skrevet at «på frukten skal treet kjennes».  Den frukt Jahn O. Johansen har frembåret i sin såkalte "hyllest til Aage" er både råtten og uspiselig.

 

Den frukten Aage bar/bærer, som den Guds mann, er frisk, sunn og smakfull. Da snakker vi om hundrevis av salmer, sanger og åndelige viser som har velsignet tusener på tusener.  Det samme med hans prekener; ingen kunne male Kristus for våre øyne som han gjorde!  Han skrev inspirerende artikler av åndelig karakter.  Han var også samfunnsbevisst og hadde meget god innsikt i hva som skjedde på den politiske arena over hele verden, - med Bibelens profetier som bakteppe.  Det forstod alle som leste hans interessante politiske artikler både i aviser og i virksomhetens eget organ «Vekkeropet». 

 

Hadde Jahn O. Johansen hatt et ærlig ønske om å skrive en hyllest til Aage ville det vært en enkel sak for ham. Han kunne utmerket godt tatt utgangspunkt i Aages trofasthet mot Gud og hans hjertets overbevisning, som bevirket at han stod fast og holdt ut den vanvittige forfølgelsen han opplevde.  Videre kunne han fulgt opp med den enorme produksjonen av sanger og skrifter som fortsatt lever og er til stor hjelp for søkende og lengtende sjeler den dag i dag, og mye annet flott som han utrettet i sin tid her på jorden. 

 

Men da ville Jahn O. Johansen «bitt seg selv i halen», … TA- og Oslo Dagblad-mann som han er!  

 

«Barnas» ytringer om Aage

 

I dag er Aages barn eldre mennesker.  At de fortsatt synes dette er en «j…a bra» måte å minnes broder Aage på, som de forteller oss, er vi godt kjent med.  De blomstrer når Aage mer eller mindre blir fremstilt som usannferdig.  Det dokumenterer de selv ved sine usanne toskete påstander om ham i flere intervjuer, på nettsteder og i sosiale medier. 

 

Vi håper virkelig at disse ryktesmedene og ryktesprederne tar et oppgjør med seg selv og all den løgn og djevelskap de produserer.