Søndag, 22. februar 2015

Av Synnøve M. Karoliussen.

Leserinnlegg til debattsidene i TA, publisert lørdag 14. februar 2015.

Smedeskrivet: «Et Halleluja for Aage»

Etter å ha lest artikkelen din i TA, 3. februar i år, ser jeg for meg en mimrende gammel mann som har problemer med å innse at ungdomstiden er forbi.  Kan det være at siste tog har gått for din del Jahn Otto, og du nå står tilbake på perrongen, - tafatt og skuffet, - og ser langt etter den muligheten du en gang hadde, men som forsvant.  Det eneste du har igjen er kofferten, - full av tanker på hvor fin reisen kunne ha vært, - og de «slemme», slibrige og primitive ordene som du ennå husker at du likte å bruke i dine tidligere år. Disse ordene som nå gir deg en falsk følelse av mannlig kraft og potens, - i det minste som forfatter og skribent.

Og når du får en anledning til å bruke slike ord i offentlighetens rom så gjør du det så gjerne, som med ditt smedeskriv om Aage Samuelsen.

Hva er det som får deg til å tro at du er kapabel til å vite og fremsette diverse frekke påstander om Aage – uten at du noen gang deltok i hans daglige liv og virke?  Kan det bero på at du synes den rolle du inntar som bedreviter, og som mottaker av heslige påstander av mer eller mindre tåpelige rykter, gir deg kunnskap nok om ham til å uttale deg så brautende?  

Når du opptrer på et så lavt nivå og utbasunerer egne og andres forkrøplede meninger om Aage for alle og enhver, og synes å nyte tilfredsstillelsen ved å spre usanne slibrige rykter, tegner du for meg bildet av deg selv som en stakkarslig mann med en veik personlighet.

Jeg har faktisk litt medfølelse og synes litt synd på deg, Jahn Otto, der du gjør ditt klossete forsøk på «å svinge deg i dansen» med andre som går rundt med dårlig selvtillit og et selvhevdelsesbehov, og jeg tenker at det kanskje beror på din fremskredne alder at du dessverre ikke innser hvor liten du fremstår, i alle fall for meg og andre som kjente Aage.

Det som er det mest tragiske og triste er ikke hvordan du har presentert deg selv i artikkelen, men at du har benyttet deg av det faktum at Aage ikke er her i verden lengre og kan få tatt igjen med deg.