Artikler

vekkeropet_desember_1969Artikkelen nedenfor ble skrevet av Aage Samuelsen i 1969, da NRK var alene om å ha sendinger i radio og TV og således hadde "all makt" i eteren. Det skjedde ikke før i 1982 at det forhatte NRK-monopolet ble oppløst - etter kraftig press fra et frihetshungrende folk. Aage Samuelsen var i den forbindelse en særlig pågående pressfaktor. På møter og i annen offentlig sammenheng, gjorde han hva han kunne for å få folk til og våkne opp av sin "monopoltvangstrøye" og kreve fri eter. Med Guds hjelp, og innkjøpt radioutstyr, var han den første her i landet til å bryte monopolet. Les mer om dette i faktuell ARENA nr. 1/2006.

 

 

Av Aage Samuelsen

 

Klippet fra Vekkeropet - desember 1969

 

Det har vært reist meget og berettiget kritikk mot NRK fra mange hold, for de ansvarsløse, stinkende og sumpige programmer som slynges inn i tusener av norske hjem som er både lovbrytende, nedbrytende og langt under verdighetens og anstendighetens grense. Og for å belyse riktigheten av dette vil jeg her ta frem noe av det som blir kokt sammen av H. J. Ustvedt og Co.

POPIDIOTORKESTRE

Det er jo en kjent sak at mange poporkestre som opererer både her i landet og i andre land ofte er narkotikamisbrukere, men allikevel har fri adgang i NRK med sine demonbesatte musikkhallusinasjoner, som bryter den uerfarne norske ungdom ned før de får tid til å tenke over hva denne galskapen er.
Først og fremst er ikke disse programmene bare et grovt brudd med sunn og vakker musikk, det er også direkte sjelemord på massen av den norske ungdom, som på grunn av sin pure ungdom ikke er i stand til å stå imot det på deres sjel nedbrytende press disse programmer bevirker, tillatt av en tankeløs og uansvarlig NRK-ledelse.
Norges lovlige myndigheter sitter kun med hendene i fanget, mens tusener av norsk ungdom går til grunne. Ustvedt og Co. raser videre.

LANGHÅREDE OG SJEKKPRYDEDE KUNSTIDIOTER

Med jevne mellomrom sendes det programmer om moderne kunst, som for det alminnelige menneske fortoner seg som et produkt fra en planet langt ute i himmelrommet, eller at vi her har å gjøre med sjelforvirrede mennesker som NRK finner det på sin plass å presentere for det norske folk, for at de skal lære hva virkelig kunst er. Siste skrik fra den kanten er elektroniske dikt og elektronisk musikk. En må være akrobat i sinnsforvirrede ideer for å kunne følge med i slikt pølserør. Bare en kan prestere og male ett øye i et hjørne, hode i et annet, og ett ben i et tredje, samt noen merkelige streker her og der, da er du en stor kunstner.
Picasso er jo et tydelig eksempel på at folk vil la seg bedra. Jeg har selv sett en del av hans tullete produkter, og jeg ville ikke engang ha dem på do. Jeg ville ganske sikkert fått diaré, og det vil jeg spare meg selv for. Eg kan ikke forstå noe annet enn at det enten er et utslag av mindreverdighetskomplekser eller et bevisst forsøk på bedrag overfor en syk verden. Men NRK raser videre.

PROFESSORISKE SUPERKÅLHODEDEBATTER

I nær sagt alle debatter i NRK, det være seg i radio eller TV skal professorer i alle fasonger være representert. Siden Kains tid, han var jo jorddyrker, og ganske sikkert dyrket han kålhoder, og inntil i
dag har kålhodene utviklet seg til superkålhoder, etter hva man kan forstå av de programmer som stadig forekommer i NRK. Jeg vil ta frem et tema jeg selv er vel hjemme i som ofte debatteres i TV, som for dem som er hjemme i Bibelen må virke kvalmende og rett og slett en dårskap, nemlig debatt om religiøse spørsmål. Der må professorer i teologi, biskoper og prester, og for ikke å forglemme pater Riiber Mohn som ikke har greie på virkelig kristendom mer enn katta har på sennep, bringes inn. Når man hører paterens fremstilling av Bibelen, forstår man også hvor skakkjørte både han og de øvrige av Norges kloke religiøse hoder er på hva virkelig kristendom er.
Er det da underlig at det norske folk blir forvirret over en slik forvrengt fremstilling av sann kristendom, som det som kommer frem i disse høytravende debatter? Hva biskop Per Lønnings jungelfremmedordforråd angår, må man være spesialist i multispesifakultettateordedusuperkålhoderi for å skjønne hva og hvor han vil, han vet det vel neppe selv heller.
Det er i alle fall ikke noen appell til et alminnelig dødelig menneske. Det disse kålhoder prater om er langt utenfor Bibelens herlige sannheter, som hvilket som helst alminnelig menneske kan bli frelst på. Men Ustvedt og Co. raser videre.

FJERNSYNETS KULTURTEATER

Kultur, hva er det? Jo, etter NRKs fremstilling av saken i radio og fjernsyn består den ganske enkelt av en eder- og forbannelsesytring - enten på norsk eller kunynorsk - fremført av noen keitete utenadlærerlekseskuespillere, som svarer før spørsmålet er stillet så en kan få kolikksmerter av det hele. Dette er norsk kultur. Men en trøst er det jo for fjernsynsteateret, og det er at folk ler av det, enten fordi folk er dumme - eller av hele dumheten. Men Ustvedt og Co. raser videre.

DET RELIGIØSE SIRKUSET

Mandag morgen kl. 06.50 begynner sirkuset. De tradisjonelle sirupssalmene, akkompagnert av gjengangeren Sigvard Fosslend, sørger for å holde det norske folk i religiøs svime. NRKs håndplukkede cyklamatpastorer (kunstig søtstoff) overgår hverandre i mesterskapstale for å imponere fullstendig uvitende mennesker som ikke har mer greie på det som forkynnes enn de som forkynner det. Deretter lyses velsignelsen over et folk som allerede er forbannet - fordi de ikke tror.
Kl. 19.00 følger så ønskekonserten, et program for de syke og gamle. Det begynner gjerne med litt pop, så noen kvikke valser. Men så, for å døyve sin svarte religiøse samvittighet, kommer noen gravkapellsalmer med de tradisjonelle rundetraverne i NRK, Olav Werner, Karsten Ekornes, og ikke å forglemme vår kjære kirkefrelste toppsangerinne Åse Nordmo Løvberg som langt fra kjenner Gud.
Onsdag kl. 14.10 opptrer vår elskede prest Sigurd Lunde med sitt forløsende program: Salmer og sanger vi er glad i. For de som lider av søvnløshet er det bortkastede penger å kjøpe sovetabletter. Sigurd Lunde har en fenomenal evne til å få frem din søvn. Komponister fra det 15. og 16. århundretallet, som Tabletti Sovisengski, med forfatter Gravski Kapellski, sunget av en av våre fremste religiøse sangere i Norden, broder Svanhalski.
Hør på det programmet i 5 minutter og du er kurert fra din søvnløshet. Høydepunktet på NRKs Narreinskiprogram er søndag formiddag kl. 11.00. Da opptrer NRKs toppstjerne biskop Reven-Arti Birkeroti, eller hans undersotter fra Fakulteta Apekati.
At kirkene står tomme hele året rundt er bare et pluss for dem. Det står nemlig skrevet: "Det er få som blir frelst", så de har sitt på det tørre, - nemlig det tørre. Men så har også Den norske statskirkes geistlige 50-, 60-, 70 000 i året for å stå og juge 365 dager i året. Dette betaler enhver norsk arbeider av sin lønningspose, - mot sin vilje. Kirkeskatten blir nemlig trukket av hans lønningspose uten at han reflekterer over det. Men Ustvedt og Co. raser videre ...

Faktuell ARENA

Dette nettsted har som formål å bringe opplysninger ut til folk som aviser og blader i vårt land ikke er interessert i. Historien handler bl.a. om virksomheten Vekkeropet Maran Ata, som predikant Aage Samuelsen var stifter, frontfigur og leder for. Vi, redaktørene av disse sidene, var del og frontarbeidere i denne virksomheten gjennom mange år.
Les mer
 

 

Faktuell ARENA på Youtube

Faktuell ARENA har egen kanal på You Tube. Følg med på lenken nedenfor og se våre visninger.

http://www.youtube.com/faktuellarena

 

 

 
 
 

Ansvarlige redaktører:

 
synnove

Synnøve M. Karoliussen

may-britt

May-Britt Hansen

Senter mot antisemittisme